Moeder

Joppe stelt zichzelf aan zijn lezers voor. Hij vertelt over zijn wortels en blijft daarbij wat uitvoeriger stil staan bij zijn voorvader Samuel die gevaren heeft op een Nederlands marineschip en zijn einde vond bij de Molukken-Indonesië. In het verhaal verwijst hij naar mij als je over deze Samuel meer wilt weten. Om zijn verhaal te lezen verwijs ik je naar het menu Het Levensverhaal.

Hieronder een beeldimpressie van Hellevoetsluis in die jaren, het marine-esakader bij de Molukken en een liedtekst - mischien wel bekend - Hop Marjanneke. een liedje dat in de jaren van Samuel en Anna geboren is, een ondeugend liedje over de aanwezigheid van de Fransen in ons land.
Hopelijk helpt dit om je een beeld te vormen van de tijd waarin het verhaal van Samuel zich afspeelt.

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.