Mijn woorden en beelden

29 juni 2009

Aan de leerlingen van 5 VWO en de docenten van het Studiehuis.

 

Zoals jullie allemaal wel zullen weten, heb ik Lymfeklierkanker.

 

Wij waren bezig met een aantal zware kuren om deze ziekte onder de duim te krijgen. Op maandag (22) juni heb ik een scan gehad. Op woensdag 24 juni ben ik voor de volgende kuur opgenomen in het ziekenhuis van Nijmegen. Dit zou de laatste kuur zijn in een serie van drie, waarna een zwaardere kuur met stamceltransplantatie zou volgen.

 

Op donderdag 25 juni kwam de zaalarts mijn kamer binnen. Hij vertelde mij dat de specialist mij wilde spreken aangaande de scan die maandag werd gemaakt.

 

De specialist is die middag ook gekomen. Hij vertelde mij dat op de scan te zien was dat, ondanks alle kuren, de lymfonen (tumoren) , niet zijn gekrompen. Sterker, ze zijn gegroeid, en hebben zich verspreid over mijn lichaam. Dit heeft tot gevolg dat de geplande stamceltransplantatie van de baan is. Dit betekent ook dat de behandeling met als resultaat volledige genezing, uitgesloten is.

 

Wel krijg ik nog experimentele medicijnen in de hoop dat die de groei van de tumor kunnen afremmen, maar volledige genezing is uitgesloten.

 

Op zaterdag 27 juni heb ik mijn directe vriendengroep van dit nieuws op de hoogte gesteld. Vandaag doe ik dat met de rest van 5 VWO vis dit berichtje. (noot Gerda: op die dag is de hierbij gevoegde foto gemaakt in de tuin die versierd was vanwege het 25-jarig huwelijksfeest van onze buren)

 

Wat mij betreft ga ik gewoon door met school. De proefwerkweek wil ik evengoed gaan doen, en ook ga ik gewoon over naar 6 VWO.

 

Ik reken op jullie steun. Ik weet ook dat ik daar op kan rekenen. Anderzijds, jullie kunnen ook op mijn steun rekenen. Als je vragen of opmerkingen hebt, kom gerust naar mij toe. Ik bijt niet.

 

Jullie mentoren en Mr. Janssen zijn ook op de hoogte, mocht je met iemand anders willen praten.

 

Wat kan ik verder nog zeggen? Niet veel denk ik. Ik ga in ieder geval in de mij nog resterende tijd een feestje bouwen, en een leuke tijd beleven. Ik ben altijd positief geweest, en dat zal ik ook blijven.

 

Ik dank jullie voor je steun en ik wens jullie veel succes met de proefwerkweek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Joppe Driessen, V5a

 

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.