Mijn woorden en beelden

Een half jaar voor z’n dood begint Joppe te schrijven in een schrift. Geen dagboek. Hij spreekt zijn denkbeeldige lezers aan.  Hij springt van de hak op de tak, is gedetailleerd, dan weer  neemt hij grote sprongen. Er zijn hiaten, veel wordt niet verteld. Hij schrijft vlug, gehaast. Zijn woorden vaak alleen maar  flarden van de gedachten en gevoelens die hij had. Hij schrijft ook niet dagelijks en het schrift is maar half vol gekomen. Zijn laatste bijdrage was 18 december 2009, vol verdriet, een hartenkreet om troost.
Ik gebruik de vertellingen van Joppe als leidraad om zijn verhaal te vertellen. Ik kleed zijn verhalen aan waarbij ik probeer zijn stijl vast te houden.  Hij begint met zich voor te stellen en te vertellen dat hij dood gaat. En zo begint dus ook de Joppe die in december 2026 zijn computer opstart  om nu eindelijk eens het ware verhaal te vertellen. En dan is hij gelijk weer die jongen van 17-18 jaar.

Lees hoe Joppe zich voorstelt ïn het menu Het Levensverhaal

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.