Mijn woorden en beelden

Het blauw van een machtige leider, van regels en in mindere of meerdere mate afgedwongen conformisme, straffen van ongewenst gedrag en belonen van aan de heersende normen aangepast gedrag. Het verlangen naar een samenleving die duidelijke regels stelt over wat mag en niet mag en die handhaving van die regels met een stevige en strenge hand afdwingt, manifesteert zich in Nederland en Europa waar rechts en ultra-rechts de wind flink mee hebben. Maar ook in andere delen van de wereld, zoals delen van de Islamitsiche wereld die zich afzetten tegen de vrijheden van het Westen, van het Amerikaans kapitalisme. De roep om het herstel van het Islamitisch gezag, een staat met wet- en regelgeving gebaseerd op de Koran.

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.