Mijn woorden en beelden

Het groen van samenwerking, van co-creatie, verbindingen zoeken en van delen, van erkenning van en voorzien in menselijke behoeften als waardering, liefde, vriendschap en vertrouwen. Individueel belang afgestemd op groepsbelang. Wat goed is voor de anderen, is goed voor mij.

Mijn voorkeur gaat uit naar een doorontwikkeling naar het groene deel van de spiraal. Een echt nieuwe tijdgeest die weer hoop en vertrouwen geeft. En gelukkig die voorkeur mag ik hebben. De hele oefening is immers niet meer dan een poging om nu een kijkje te nemen in hoe de toekomst, de 35ste verjaardag van Joppe in 2026, er uit zou kunnen zien. Ik vind het wel fijn dat er andere, meer professionele toekomstkijkers zijn die mij in deze voorkeur ondersteunen met hun kennis en inzichten. Sinds 2010 schrijven een twaalftal gerenommeerde trendwatchers jaarlijks de zgn. trendrede waarin zij de ontwikkelingen in de samenleving analyseren en een verwachting uitspreken over de richting van al die ontwikkelingen in de komende tijd. Ook al reppen ze met geen woord over Spiral Dynamics, ook zij zien een ontwikkeling naar het groene. Zie http://www.trendrede.nl
En dus ga ik het hebben over een gele Joppe in een groene wereld. Joppe op zijn 35ste verjaardag in 2026.

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.