Mijn woorden en beelden

Ha,

Even een kort bericht. Inmiddels heb ik al heel veel en gelukkig positieve, reacties gehad op mijn blog. Ik ga door en ben druk bezig. Nu met het bedenken wie Joppe zou zijn op 26 december 2026, zijn 35ste verjaardag. Hij had z'n dromen. Die neem ik als uitgangspunt. Het kleine beetje kennis dat ik heb van Spyral Dynamics gebruik ik om te ontdekken wie hij zou kunnen zijn. Wat zou hij doen, wat zeker niet en in welke omgeving zou hij zich thuisvoelen? Ik ben nog volop aan de slag met deze ontdekkingstocht.

Nu eerst een korte break, die ook al weer vol herinneringen zit. Eerst een paar dagen naar Texel. Joppe kwam hier ook graag, de laatste keer in 2008, tussen twee chemokuren door. Nu gaan we om te kijken naar de herleving van de Rede van Texel, oude zeilschepen liggen donderdag 20 juni afgemeerd, net als toen in de dagen van de VOC. Mijn historisch hart gaat hiervan sneller kloppen. Als hij het mee had kunnen beleven dat van Joppe evenzeer. In gedachte is hij dus zeker bij ons.

Dan volgende week gaan we voor een paar dagen naar Picardië, de monding van de Somme om precies te zijn. Daar waren we eerder, met Joppe, in het voorjaar van 2007, nog onwetend van wat hem en ons een jaar later zou overkomen. Ook daar dus weer volop herinnering.

Nu zou  ik hier nog een foto willen toevoegen maar dat lijkt niet te gaan, die plaats ik dus even apart als foto.

Zodra we terug zijn, meld ik me weer.

Nieuwe reacties

02.10 | 09:25

Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis va

03.08 | 21:49

Ha Maarten, dank voor je reactie. Jij houd je bezig met de geschiedenis v.d. Fröbergen? Ben benieuwd naar de documenten waar je het over hebt. Van de marine?

03.08 | 18:00

Erg mooi verhaal, ik heb documenten die je verhaal bevestigen. Ondertussen boek besteld.

19.05 | 17:28

Een nieuwe toevoeging aan mijn website: Schrijfsels. Oefeningen in schrijven, gedachtespinsels, gedichtjes, mijmeringen, zo maar wat gepraat.